Μετά από δύο χρόνια ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

Το Σχολείο μας συμμετείχε φέτος ? μετά από μια απαραίτητη «ανάπαυλα» τον προηγούμενο χρόνο λόγω covid 19 – στην 42η  Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής για το «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος» που πραγματοποιήθηκε από 17 έως και  20  Δεκεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη, με δύο μαθήτριες: τη Μισαρλή  Νικολέτα, μαθήτρια της Γ? Τάξης και την Παπαγγέλη  Παρασκευή, μαθήτρια της Β? Τάξης.

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής του ΕΚΝΕ αποτελούν προσομοιώσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι μαθητές/τριες  έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που έχει ως θεμέλιο τον δημοκρατικό διάλογο στην Αγγλική γλώσσα πάνω σε επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, στα πρότυπα λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η θεματική της 42ης  Συνδιάσκεψης ήταν: ?Ένας για όλους, όλοι για έναν: Προς τη βέλτιστη επίδραση των τοπικών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο πλαίσιο λήψης αποφάσεων / One for all, all for one: Maximising the impact of local-basedinitiatives on a globaldecision-makinglevel?.

Οι μαθήτριες που εκπροσώπησαν το  Σχολείο μας στην 42η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής συμμετείχαν ενεργά στις Επιτροπές καθώς και στην Γενική Ολομέλεια, ανακαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό και περαιτέρω αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην κατανόηση των αρχών του διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμού καθώς και στην προετοιμασία της ενεργού συμμετοχής σε θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.

Ήταν μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία!!!

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας στην ιστοσελίδα http://www.eypgreece.org/

[slideshow_deploy id=’1355′]